lördag 15 mars 2008

Kullaberg 15 mars 2008

Lördagen den 15 mars åkte tre glada och för dagen morgonpigga fotografer till Kullaberg för att fånga gryningen och några av dagens första timmar. Vi inledde fotoexkursionen vid Kullens fyr och fortsatte därefter till Nimis och Arx.

Detta var den första fotoutflykt som Rawskinnen gjorde. Vi lärde oss en del om att packa med sig så väl för mycket som för lite prylar. Att t.ex släpa med sig en 80 cm reflektorskärm eller ett stativ på den mer än strapatsrika och krävande vandringen på 1,5 km i bitvis väldigt brant terräng, ner till stranden där Arx och Nimis står för att sen inte använda dem är kanske inte så klokt. Å andra sidan hade man säkert saknat dem ifall man lämnat dem kvar i bilen.

Roligaste anekdoten från denna utflykt är dock den om vår barista Mats. Han malde kaffebönor på fredagskvällen, hällde dem i en glasburk och packade ner denna i sin ryggsäck tillsammans med stormkök, vatten, t-röd och t.o.m en pressokanna. Tanken var underbart god, vi skulle få nybryggt kaffe till den Dumlekladdkaka som Jens bakat till utflykten. Mats packade ivrigt upp sina prylar för att tillaga kaffet och upptäckte att han hade glömt tändstickorna hemma...

Tack och lov hade Jens tagit med sig en liten termos kaffe för att vi skulle kunna ta en snabbkopp medans vi väntade på da real thing eller behövde lite värme i den kalla morgonvinden på Kullabergs topp.


Med på denna fotoutflykt var fr. v. Jens Rydén, Mats Nordström och Peter Neikell. Nedan kan du se några av våra bilder.

2 kommentarer:

Linnet sa...

Vilken rolig idé. Bra initiativ. När kommer Mats bilder upp?

Jensa sa...

När han har hittat tändstickorna... ;-)

Det komer fler bilder under en period nu. De som nu ligger uppe är ju bara från Kullens fyr med närområde. Arx och Nimis är på gång.